Wat is er te doen aan kalkaanslag?

De kans is groot dat je wel eens last hebt gehad van kalkaanslag. Dit tref je bijvoorbeeld aan in de spoelbak van de keuken, de badkamer, maar ook op de auto na het schoonmaken van de auto. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd, maar is het je niet gelukt om hier vanaf te komen. Wil je permanent van kalkaanslag afkomen? Dan is het aan te raden om dit artikel te lezen. 

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Kalkaanslag bestaat voornamelijk uit kalk en andere mineralen. Dat je last hebt van kalkaanslag heeft ermee te maken dat het water dat je gebruikt veel kalk bevat. Het meeste water dat in Nederland uit de kranen stroomt is grondwater en in bepaalde delen van Nederland zit veel kalk in de bodem. Waterzuiveringssystemen proberen het grootste deel van de kalk uit het water te filteren, maar toch blijft er altijd een grote hoeveelheid kalk in het water zitten. Kalk is in principe niet ongezond, maar het kan wel ongezond zijn als je grote hoeveelheden kalk binnenkrijgt. 

De oplossing 

De oplossing voor dit probleem is een waterontharder in Breda aanschaffen. Een waterontharder is een uniek filtersysteem dat al het water in de woning filtert. Er zullen vrijwel geen mineralen meer in het water te vinden zijn, dus ook geen kalk. Dit houdt dus ook in dat je nooit meer last zult hebben van kalkaanslag en dat is erg fijn. Ga je een waterontharder kopen? Dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat dit vrij dure apparaten zijn en dat ze ook regelmatig onderhouden moeten worden. Daarnaast moet een waterontharder in de meeste gevallen worden geïnstalleerd op de plek waar de wateraansluiting van je woning te vinden is. In veel gevallen is dit de kelder, maar ook is het mogelijk dat de waterontharder buiten geïnstalleerd wordt. Het is zeer belangrijk dat je hier van tevoren rekening mee houdt. 

Water dat bitter smaakt 

Het kan ook voorkomen dat je geen last hebt van kalkaanslag, maar dat het water in je woning bitter smaakt. Dat is erg vervelend, want het water is dan niet lekker en er moet hierdoor vaak water in de supermarkt gekocht worden. Dit is niet alleen duurder, maar ook minder gezond dan kraanwater. Meestal komt de bittere smaak in water door de aanwezigheid van kalk. Kalk smaakt niet lekker, vooral als je het in wat grotere hoeveelheden binnen krijgt. Gelukkig kun je dit probleem ook oplossen door een waterontharder aan te schaffen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *