Tips voor ‘t heerlijkste Sinterklaas avondje

De feestelijke geur van pepernoten hangt in de lucht, kleurrijke pakjes pronken onder de schoorsteenmantel en het gelach van vrienden en familie vult de kamer. Het is die tijd van het jaar waarin Sinterklaas en zijn vrolijke gevolg ons bezoeken, beladen met cadeautjes en lekkernijen. Een Sinterklaasfeest organiseren is een kans om vreugde te delen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. En wat is een Sinterklaasfeest zonder leuke en spannende spelletjes om cadeautjes uit te wisselen? In dit artikel lees je alles over het organiseren van het ultieme Sinterklaas festijn!

De perfecte kleine cadeaus voor een heerlijk avondje

Het hart van elk Sinterklaasfeest zijn de cadeautjes die met liefde worden uitgewisseld. Kleine, attentvolle geschenken kunnen grote glimlachen teweegbrengen. Denk aan een heerlijke chocoladeletter S, kleurrijke sokken met speelse patronen, geurige kaarsen of zelfs grappige sleutelhangers. Deze charmante geschenkjes voegen een vleugje verwondering toe aan de festiviteiten en maken de spelletjes des te leuker. Meer inspiratie nodig voor kleine cadeaus? In deze lijst vind je een aantal van de meest voorkomende cadeaus voor cadeau-spellen met Sinterklaas.

 

  • Kleine spellen en puzzels: Denk aan reisspellen, puzzels, dobbelstenen of kaartspellen die snel kunnen worden gespeeld.
  • Mokken met chocolademelk-set: Een mok samen met wat cacaopoeder, marshmallows en misschien zelfs een klein flesje slagroom is een warm en knus cadeau.
  • Notitieboekjes en pennen: Mooie notitieboekjes of pennen zijn praktische en stijlvolle cadeautjes.
  • Cosmetica of verzorgingsproducten: Kleine verzorgingsproducten, zoals lippenbalsem, handcrème of nagellak, zijn vaak gewaardeerde geschenken.
  • Keukengadgets: Kleine en handige keukenhulpmiddelen of accessoires kunnen een verrassend cadeau zijn voor kookliefhebbers.
  • Planten: Een kleine kamerplant in een decoratieve pot kan een mooi en duurzaam cadeau zijn.
  • Boeken: Kleine paperbackboeken, kookboeken of zelfs inspirerende boekjes zijn passende cadeaus voor een cadeau-spel.

Waarvoor is een cadeau-spel perfect?

Of je nu een klaslokaal vult met kinderlachen, een vriendengroep bij elkaar brengt voor een knus samenzijn, of een vereniging verenigt in feeststemming, cadeauspellen voegen een interactief en vermakelijk element toe aan elk Sinterklaasfeest. Deze spellen brengen mensen samen, creëren blijvende herinneringen en zorgen voor een vrolijke sfeer die het hart verwarmt, ongeacht de setting. Cadeau-spellen zijn echter wel het best voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar, omdat zij niet meer geloven in Sinterklaas en vaak net iets beter kunnen omgaan met teleurstelling als ze eindigen met een cadeautje dat ze niet het allerleukst vinden. Dat is namelijk een mogelijkheid bij een cadeau-spel. Gelukkig kan er altijd geruild worden!

De Leukste Spellen om te Spelen Tijdens Sinterklaas

Weet je nog niet welk spel je wilt gaan spelen? Dit zijn enkele opwindende en lachwekkende spelletjes die de feestvreugde zeker zullen vergroten. Van een cadeau-estafette vol spanning tot het strategische Sinterklaas dobbelspel, deze spellen zullen je feest naar nieuwe hoogten tillen. Dus, maak je klaar om plezier te hebben en te genieten van deze onvergetelijke Sinterklaas cadeau-spellen!

De cadeau-estafette

Laat de opwinding door de kamer stromen met het cadeau-estafettespel! Vorm een kring rond de cadeautjes in het midden, kies er eentje (of meerdere als je met een grote groep bent) uit en speel feestelijke muziek af. Terwijl de muziek draait, wordt het cadeau doorgegeven in een kring. Wanneer de muziek stopt, heeft iemand het cadeau vast en mag deze uitpakken. Wil de persoon het cadeau houden? Dan doet deze nog wel mee, maar moet de volgende cadeaus doorgeven als de muziek weer bij deze persoon stopt. Zo worden cadeautjes doorgegeven als bij een estafette tot iedereen een cadeautje heeft. Vindt de persoon het cadeau niet leuk, dan wordt het uitgepakte cadeau in de volgende rondes meegedraaid in de cadeau carrousel. Hierdoor kan iemand anders het cadeau ontvangen die er misschien wel blij mee zal zijn.

Het klassieke Sinterklaas dobbelspel

Voor een spannende twist, probeer het Sinterklaas dobbelspel. Iedereen brengt een cadeau mee en rolt om de beurt een dobbelsteen. Voor elk getal is een speciale instructie bepaald. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Pak een cadeau”, “Ruilen met een ander”, enzovoort. Dit spel zorgt voor gelach, vreugde en een beetje strategie terwijl iedereen hoopt op het perfecte cadeau.

Veilig cadeau’s doorgooien

Alle cadeautjes worden in een cirkel geplaatst. Zorg voor voldoende dobbelstenen en schrijf op papiertjes elke mogelijke worp. Bij drie dobbelstenen kan bijvoorbeeld geen 1 of 2 gegooid worden, dus dan begin je bij het getal 3. Elke deelnemer grabbelt een papier met een nummer. Vervolgens wordt er om de beurt met de dobbelstenen gegooid. Zo verzamelt iedereen een cadeau. Als jouw nummer gegooid is, mag je jouw nummer doorgeven aan iemand zonder cadeau en vervolgens gooi je de dobbelstenen. Zo wordt er doorgegaan tot iedereen een cadeautje heeft.

Dit mag ook zeker niet missen tijdens het feest

Naast de opwinding van de spelletjes zijn er enkele traktaties die je Sinterklaasfeest compleet maken. Deze mogen dan ook zeker niet missen als je met meerdere mensen samenkomt. Haal dus voldoende pepernoten, marsepein, chocolade munten & kikkers en banketletters om de avond compleet te maken. Zo heeft iedereen iets om extra van te genieten.

Jouw onvergetelijke Sinterklaasfeest

Sinterklaas is een tijd van vreugde, saamhorigheid en blijdschap. Met deze opwindende spelletjes en onweerstaanbare cadeaus creëer je een Sinterklaasfeest dat je vrienden en familie nog lang zal bijblijven. Dus bereid je voor op gelach, warmte en schaterende kinderstemmen terwijl je je Sinterklaasfeest plant en geniet van de magie die deze tijd van het jaar met zich meebrengt. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *