Tips voor het succesvol uiteten met kinderen

Wil je binnenkort graag samen met het gehele gezin gaan uiteten? Dan is het volkomen te begrijpen dat je dit enigszins spannend vindt. Voor jou en je partner is het dineren in een restaurant hoogstwaarschijnlijk geen onbekend terrein. Je weet immers precies hoe alles werkt en wat je kunt verwachten. Voor jouw kinderen geldt dit alleen niet. Zij worden bedolven onder nieuwe informatie en prikkels, waardoor het eten buiten huis enorm spannend kan zijn. Dit merk je vaak doordat kinderen gaan schreeuwen, rondrennen of constant naar het toilet moeten. Om te voorkomen dat andere gasten last krijgen van jouw kinderen is het te adviseren om jouw kinderen voor te bereiden op het bezoek aan het restaurant. Hoe je dit het beste kunt doen? Dat lees je natuurlijk in dit artikel!

 

#1 Bezoek een restaurant zo vroeg mogelijk

Als ouder van één of meerdere kleine kinderen weet jij hoogstwaarschijnlijk als geen ander dat kinderen snel moe worden en zich daardoor vervelend gaan gedragen. Daarom is het verstandig om altijd zo vroeg mogelijk naar een kindvriendelijk restaurant te gaan. Wanneer je thuis altijd met de kinderen om 17:30 uur eet maar in een restaurant pas om 19:30 uur, dan is dit vragen om problemen. Dit is een te groot tijdsverschil wat ervoor zorgt dat jouw kinderen waarschijnlijk al geen honger meer hebben en moe zijn. Voor niemand is dit leuk, waardoor het beter is om op een vroeg tijdstip naar het restaurant te gaan. Bovendien biedt dit je dan zelfs de mogelijkheid om een goede plek in het restaurant uit te kiezen.

 

#2 Maak het dineren niet te lang

Het klinkt misschien als vanzelfsprekend, maar veel ouders vergeten nog wel eens dat het dineren met kinderen in een restaurant anders is dan alleen, met vrienden of met je partner. Het is daardoor te adviseren om niet te lang in het restaurant te blijven. Jouw kleine kinderen hebben nog niet het geduld voor een drie- of viergangendiner dus bewaar dat liever voor een avond zonder de kinderen.

 

#3 Blijf een koele kikker

Het belangrijkste wanneer je gaat uiteten met de hele familie is om de hele tijd rustig te blijven. Tijdens jullie etentje buiten de deur kan er iets misgaan met jouw kinderen of kunnen ze vervelend worden. Mocht dit gebeuren, los het dan samen op door te relativeren en rustig te blijven. Wees vooral niet te streng en laat jouw kinderen de volgende dag gewoon weer hun groenten opeten. Zodra jouw kinderen merken dat jij gespannen bent, dan gaan zij hun gedrag hierop aanpassen en dat is voor niemand gezellig. Probeer dus tijdens het uiteten een koele kikker te blijven.

 

#4 Beloon jouw kinderen voor goed gedrag

Als laatste tip willen wij je graag meegeven dat het ontzettend belangrijk is om jouw kinderen te belonen voor hun gedrag. Hebben jouw kinderen zich de hele tijd gedragen? En heeft iedereen daardoor een leuke avond gehad? Geef dit dan zeker na afloop aan bij jouw kinderen en benadruk dat je trots op ze bent. Dit is zelfs het ideale moment om jouw kinderen te belonen door ze nog even te laten spelen voordat ze naar bed gaan, een extra verhaaltje te lezen of een klein cadeautje te kopen. Hopelijk wordt het uiteten met kinderen dankzij onze tips vanaf nu een stuk leuker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *