Deze vijf speciaalbiertjes moet je geproefd hebben!

Speciaalbiertjes worden steeds populairder. Waar pils een veel gedronken biersoort is, worden ook andere biersoorten zoals IPA, Stout, Triple en Blond bier steeds populairder. Ben jij een bierliefhebber en drink je niet alleen maar pils maar het liefst ook andere biersoorten? Dan moet je deze vijf biertjes zeker een keer geproefd hebben!

Steeds meer speciaal biertjes

Pils komt van oorsprong uit het Tsjechische Pilsen en is in Nederland de bekendste biersoort. Vaak wanneer er gesproken wordt over bier, gaat het vaak over pils. Heineken, Hertog Jan en Bavaria zijn bekende merken die pils produceren. Waar de meeste bierdrinkers wel pils lusten, is speciaalbier voor de echte liefhebber. Door de populariteit van speciaalbiertjes, brouwen steeds meer kleine en grote brouwerijen allerlei soorten speciaalbier. Voor de liefhebber van speciaalbier is de keuze reuze. Neem je een IPA, Triple of een Stout bier? De keuze is reuze! Over smaak valt te twisten, wat de één juist lekker vindt, kan een andere wellicht niet waarderen. Elk biersoort heeft zijn eigen kenmerken en elke brouwer probeert binnen deze kaders zijn eigen unieke smaak te creëren. Weet je niet waar je beginnen moet? Om jou op weg te helpen, geven we je vijf speciaalbiertjes die je moet geproefd hebben.

Under de stars – Spartacus Brewing
Under de stars is een zeer goed beoordeelde New England IPA. IPA staat voor India Pale Ale en is een blond hoppig biersoort. India in de naam kan je wellicht verwarren, maar heeft dit biersoort zijn oorspong niet. Tijdens hun lange bootreizen naar India namen West Europeanen vaak bier mee. Ze kwamen erachter dat de houdbaarheid van bier verlengd wordt door extra hop toe te voegen. De extra hop zorgde voor de unieke smaak. Dit fris en hoppig biertje is gebrouwen in Brazilië.

Westvleteren 12 – Brouwerij de Sint-Sixtusabdiij van Westvleteren

De Westvleteren 12 is een quadrupel die enorm gewild is onder speciaalbierliefhebbers. De Westvleteren 12 is een donker bier met een romige, moutachtige smaak. Niet voor niets is de Westvleteren 12 meerdere malen als beste bier ter wereld verkozen.

Sump Coffee Stout – Perennial Artisan Ales

Voor de liefhebber van koffie en bier is de Sump Coffee Stout de ideale combinatie. Dit unieke biertje is gebrouwen in Amerika met koffiebonen afkomstig uit Ecuador. Is het niet het etiket wat indruk op je maakt, dan is het de unieke smaak van stout bier. Stouts zijn donkere bieren met een bittere, rokerige smaak.

Blond – Leffe

Een iets gangbaarder en betaalbaarder speciaalbiertje, maar zeker noemenswaardig is de Leffe Blond. De Leffe Blond is een uniek, blond Belgisch abdijbier met een friszoete smaak. Leffe Blond is hét biertje voor de warme zomermaanden op het terras of in de tuin. 

Weldoener – Maallust

De laatste op de lijst is de Weldoener van Maallust. De Weldoener is in 2022 verkozen tot het beste bier van Nederland 2022. De Weldoener is een hoppig en daardoor bitterzoet blond bier die prettig drinkbaar is. Behalve de goede beoordeling is ook de unieke locatie van de brouwerij en het hele verhaal erachter een reden om dit heerlijke biertje eens te proberen.

Drink, maar geniet met mate

In onze lijst staan vijf verschillende soorten speciaalbiertjes. Het ene bier zal meer bij je passen dan de andere. Welk biertje het ook is, zorg dat je altijd geniet, maar met mate drinkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *