De beste raamdecoratie voor je thuiskantoor

Tijdens de corona pandemie moesten we verplicht allemaal thuis blijven, maar voor de meesten van ons bleef het werk gewoon doorgaan. Ook na de corona pandemie vonden veel mensen het fijn om af en toe thuis te werken in plaats van op kantoor. Hierdoor creëerden veel mensen thuis hun eigen kantoor of werkplek. Wij als mensen houden van comfort en willen daarom in ons thuiskantoor de perfecte sfeer creëren door middel van een fijn bureau, bureaustoel en de beste raamdecoratie aan te schaffen.  Maar wat is dan de beste raamdecoratie voor je thuiskantoor en waar moet je allemaal op letten?  

Wel of geen zonlicht

Voor je concentratie is het erg belangrijk om licht binnen te krijgen, maar er is niks vervelender dan zonnestralen op je beeldscherm of in je ogen tijdens het werk, daarom is het goed als je een lichtdoorlatende raamdecoratie kiest. Deze zorgt er namelijk voor dat de lichtinval gedempt wordt en je dus kan genieten van natuurlijk zonlicht zonder hier last van te hebben. Als je snel afgeleid bent is het fijn om je ramen altijd bedekt te hebben, zo zie je niet alles wat er buiten gebeurd en kun je je goed focussen op je werk. Zorg daarentegen wel dat je voldoende frisse lucht krijgt, zet dus af en toe een raam of deur open. 

Raamdecoratie geschikt voor je kantoor

Alle raamdecoratie heeft een eigen unieke functie, maar als het gaat om je kantoor ramen zijn screen rolgordijnen perfect! Ze filteren namelijk het zonlicht en zijn warmte werend. Jaloezieën ook kunnen prettig zijn als je de raamdecoratie altijd naar beneden wilt hebben hangen. Je kan met jaloezieën zelf de lichtinval bepalen door de lamellen open of dicht te tuimelen. Let er bij het open tuimelen van je jaloezieën op dat je geen vervelende lichtstralen over je beeldscherm krijgt.

Met duo rolgordijnen kun je ook eenvoudig de hoeveelheid lichtinval bepalen door de banen van het rolgordijn te laten verspringen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rolgordijn, deze zijn er ook in elektrische varianten zodat je van een afstand je raamdecoratie kunt bedienen. Ook kan je een rolgordijn kiezen met zijprofielen zodat het rolgordijn niet kan gaan tikken tegen het kozijn als het waait.

Overgordijnen in je thuiskantoor

Wil je toch wat sfeer in je thuiskantoor of de lichtstralen die door je jaloezieën komen dempen? Dan kun je er voor kiezen om overgordijnen op te hangen over je andere raamdecoratie heen. Zo creëer je sfeer en privacy. Door een transparante stof te kiezen zorg je ervoor dat er nog wel steeds genoeg zonlicht binnenkomt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *