3 Manieren om nootjes te gebruiken in de keuken

Nootjes zijn heerlijk om op te knabbelen tijdens een borrel of in je pauze, maar je kunt er ook unieke gerechten mee maken. Om te koken en bakken met nootjes, is het verstandig om te kiezen voor een notensoort die een relatief zachte smaak heeft. Dat is waarom macadamia noten zich perfect lenen om op allerlei verschillende manieren toe te passen in de keuken. In dit artikel vind je 3 manieren om jouw macadamia’s te gebruiken om je gerechten net wat extra’s te geven.

Een extra romige pesto

Pesto is een echte Italiaanse klassieker. Dankzij de romigheid van macadamia’s kun je hier wat extra smaak en body aan toevoegen. Het is erg gemakkelijk om te maken, want je maakt het precies op dezelfde manier als de standaard pesto, alleen voeg je macadamianoten toe aan je blender of in je vijzel. Gebruik hiervoor wel geroosterde macadamia’s, zodat ze net wat extra smaak en bite hebben. Dit is de perfecte spread voor op je geroosterde brood of bij je verse groenten. Je kunt het zelfs gebruiken als saus voor bij je spaghetti. Simpel, lekker en op meerdere manieren te gebruiken dus!

De lekkerste knapperigheid

Noten zijn ook perfect om een knapperig korstje toe te voegen aan je vlees. Macadamia’s zijn dankzij hun zachte smaak perfect om hiervoor te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om één kant van je vlees te bedekken met fijngehakte macadamia’s en kruiden, maar je kunt er ook voor kiezen om je vleeswaren volledig te bedekken in de noten. Hiervoor kun je dan beter een mix gebruiken van de fijngehakte macadamianoten en panko paneermeel. Bedenk wel altijd wat voor kruiden je kunt toevoegen om jouw knapperige laagje nog wat extra smaak mee te geven. Ook kun je jouw vlees het beste twee keer paneren. Iets paneren doe je door het vlees eerst in bloem te rollen, vervolgens door losgeklopt ei en vervolgens wentel je het om in de knapperige mix. Herhaal deze stappen nogmaals om ervoor te zorgen dat je echt een goede, crunchy buitenkant van je vlees krijgt. Dat is niet alleen lekker voor je smaakpapillen, maar ook voor mensen die gevoelig zijn voor de substantie van voedsel in hun mond.

Lekker aan het bakken

Nootjes zijn ook een goede toevoeging voor je baksels. Zo kun je ze altijd toevoegen aan een beslag van bijvoorbeeld je muffins, cake of bananenbrood. Zo krijg je een lekkere bite aan je zoetwaren. Je kunt er echter ook voor kiezen om macadamianoten een meer prominente plek te geven in je bakwerk. Denk bijvoorbeeld aan de peanutbutter-cups, waarbij je de pindakaas vervangt voor een heerlijke macadamia boter. Dankzij de licht zoetige smaak, combineren ze perfect met chocolade en andere zoetigheden. Je kunt met macadamianoten dus kiezen of je gebruik wilt maken van hun knapperigheid of juist van de zoete, romige smaak. Daardoor zijn ze een lekkere noot om altijd in je keuken op voorraad te hebben.

Waarom kies je voor macadamianoten?

Macadamianoten zijn, net als bijna alle noten, een gezonde toevoeging aan je dieet. Ze bevatten veel gezonde vetten, antioxidanten en andere voedingsstoffen. Daardoor dragen ze bij aan de gezondheid van onder andere je hart, omdat het helpt met je cholesterol op peil houden. Als je gezondheidsklachten hebt, dan zijn macadamianoten niet de wonderlijke oplossing tegen jouw klachten, maar ze kunnen wel helpen met het verminderen ervan. Houd er wel rekening mee dat je de noten met mate kunt eten, want te veel gezonde vetten kunnen ook snel weer ongezond worden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *